Бюджетният дефицит на САЩ е достигнал исторически най-високата си стойност в размер

...
Бюджетният дефицит на САЩ е достигнал исторически най-високата си стойност в размер
Коментари Харесай

Бюджетният дефицит на САЩ достигна нов рекорд

Бюджетният дефицит на Съединени американски щати е достигнал исторически най-високата си стойност в размер на 864 милиарда $ през юни вследствие на държавните стратегии за трилиони долари за превъзмогване на рецесията, подбудена от рецесията с ковид и след загубата на приходи от налози заради съкращаването на милиони работни места, съобщи Асошиейтед прес. Предишният рекорден месечен дефицит беше регистриран през април и възлизаше 738 милиарда $.
През юни 2019 година индикаторът е бил 100 пъти по-нисък (8 милиарда долара), отбелязва осведомителното издание allnews. От началото на финансовата година на 1 октомври общият дефицит е достигнал 2,74 трлн. $ - също рекордна стойност за този интервал. Според Бюджетната работа в Конгреса на Съединени американски щати по този начин страната е на път да достигне дефицит от 3,7 трлн. $ за годината. Гигантският дефицит на американския бюджет през юни се дължи основно на разноските от 511 милиарда $ по програмата за заеми за дребните и междинни предприятия, с цел да могат да преодолеят рецесията.
Другата причина е решението на държавното управление да отсрочи заплащането на налози до 15 юли. Така бюджетните доходи за финансовата година до момента възлизат на 2,26 трлн. $ или с 13,4% по-малко в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Общите разноски възлизат на 5 трлн. $ или с 49,1% повече по отношение на предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР